Nöje av högsta kvalitet: hemligheten med belgisk choklad

Belgisk choklad anses vara en av de bästa i världen. Dess sammetslen konsistens och sofistikerade smak är topp väl av älskare av söta snacks. Vad är hemligheten med belgisk choklad?

Historien om belgisk choklad går tillbaka nästan 200 år och börjar med koloniseringen av Kongo av kung Leopold II Coburg. Under koloniseringen av Afrika tog kungen över chokladplantagen, vilket visade sig vara ett mycket värdefullt och exklusivt råmaterial för européerna. Choklad, som belgierna gillade så mycket, räddade tyvärr inte på något sätt de inhemska folken i Kongo från tragedin. Kolonisatörerna förtryckte den afrikanska befolkningen och deras styre kostade livet för många miljoner urbefolkningar. Täckningen av afrikanska chokladplantager av européer betalades därför också med blod.


Intressant nog användes choklad även inom apoteksindustrin. Vi måste dock svika alla älskare av godis - choklad har inga läkande egenskaper (även om vissa säger att det är det bästa läkemedlet för sorger). En man vid namn Jean Neuhaus, son till apotekare i Bryssel, täckte läkemedlen med ett tunt lager choklad och söta krämer för att förbättra smaken. Således gav han upphov till pralinerna, som nu är en symbol för Belgien. Några år senare kom han på idén att packa pralinerna i eleganta lådor, så kallade ballotin.

Belgien är känt för sin choklad och du kan se att det är ett något verkligt nationellt i landet. En av Belgiens mest besökta attraktioner är Cocoa and Chocolate Museum, där du kan säga att du kan köpa världens bästa choklad. På gatorna kan du stöta på chokladfabriker

i familj och små företag, som dock har unika recept. Men även de största kedjeföretagen, som tillverkar belgisk choklad i stora mängder, tar hand om den höga kvaliteten på sina produkter. Tydligen säljs mest choklad på Bryssels internationella flygplats, där turister köper en godis på väg tillbaka till sina hemländer.


Men, uppskattar belgier också deras nationella chokladgodis? Självklart! Uppenbarligen äter varje medborgare i detta land statistiskt sett i genomsnitt över 8 kg choklad per år!


En av de mest populära produkterna som är gjorda av belgisk choklad är praliner. De är en symbol för Belgien och samtidigt en bra present idé. Belgiska chokladpraliner är eleganta, finns i olika smaker. Du kan hitta en perfekt chokladask i vår webbutik.
Den ursprungliga belgiska chokladen kännetecknas främst av sin unika komposition. Hemligheten med dess smak ligger i det rena kakaosmöret, som är grunden för dess sammansättning. Sådana produkter är dock unika på marknaden och därför är de så önskade av alla finsmakare. Kvaliteten på belgisk choklad påverkas också av produktionsprocessen och korrekt utvalda kakaobönor.


Belgisk choklad har en tydligt söt smak, men med en liten bit av bitterhet. Det är slätt, krämigt och smälter långsamt i munnen och släpper ut hela smaken.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla