Några fakta om mjukisar, som du aldrig visste

Nästan alla i vår barndom hade en älskad mjukis, utan vilken vi inte kunde sova. Söta valpar, björnar eller varelser hämtade från sagoländer. Vem av oss gillade inte dem?Mjukisar är mest älskade av de yngsta, och enligt lärarna visar de sig att vara något mer än en vanlig leksak. Kramning, som har bevisats vetenskapligt, förutom att vara trevlig, har också en betydande inverkan på barnets psykofysiska utveckling: det lindrar spänningar, stärker självkänslan, ökar kroppens immunitet. Med ett ord - den har en underbar helande kraft. Mjukisar är också en idealisk lösning som får barnet att känna sig nödvändigt -för att trots allt så vill barnet ta hand om sin nallebjörn. Vad är intressant, mjukisar har en speciell inflyttande på vuxna.


En nallebjörn lindrar din rädsla för döden


Medan de flesta av oss hanterar rädslan för döden genom att försöka leva meningsfulla liv, kämpar de med låg självkänsla. När de ser sig själva och sina liv som värdelösa, kan de känna sig mycket mer upprörda av existentiella tankar än resten av befolkningen.


Nu föreslår forskning att beröring av mjukis, verkligen kan hjälpa människor med låg självkänsla att konfrontera sin egen dödlighet. I en serie studier publicerade i Psychological Science, testade forskare från UV University Amsterdam hypotesen att människor med låg självkänsla hanterar oro över sin egen död och meningen med sitt liv genom att ansluta till andra:


Till och med flyktiga och till synes triviala fall av interpersonell beröring kan hjälpa människor att hantera existentiell oro mer effektivt. Detta är viktigt för att vi alla måste hantera existentiella problem och vi har alla tider då vi kämpar för att hitta mening i livet. Våra resultat visar att även att röra vid ett livlöst objekt - som en nallebjörn - kan lugna existentiell rädsla. Interpersonell beröring är en så kraftfull mekanism att även föremål som simulerar beröring av en annan person kan hjälpa till att ge människor en känsla av existentiell betydelse.

- förklarar psykologforskare och huvudforskare Sander Koole.


Många av oss kämpar med sina egna mardrömmar, försöker att hitta mening av livet. Det kan vara väldigt skrämmande.

På vår webbsida kan du hitta olika typer av mjukisar. Om du känner någon, som behöver en extra stöd i sitt liv, har vi en speciell erbjudande för dig: -10% på alla mjukisar med kod KRAMAMJUKIS.


62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla