Hur började traditionen att ge bort blommor?

Varje dag får någon blommor och anledningar kan vara olika. Vi ger blommor till den älskade för att visa vår kärlek, gratulera en framgång, på födelsedag, morsdag eller kvinnodag... Varje tillfälle är bra att ge blommor och det är aldrig fel. Men hur började det?
Vår historia började i förhistoriska tider, när blommorna hade kastats till grav och begravts tillsammans med den avlidne. Lite senare i antikens Grekland dekorerades heliga platser med blommor och varje forntida gud hade sin egen typ av blomma. Egyptiska hieroglyfer och inskriptioner i Kina nämner också närvaron av blommor som en form av traditionella ornament och gåvor.


Under medeltiden blev det vanligare att ge blommor . Vid den tiden fördömde kyrkan dem som försökte visa sina känslor. De kära skickade meddelanden i form av blombuketter. Denna metod kunde inte bli påkommen eller rapporteras. Par kunde koda meddelanden i buketter, överföra enkel information och därmed ordna möten.


På 17-talet tog kung Karl II av Sverige kodningen av information i buketter till en ny nivå. Han kopierade denna idé från persisk sed. Blommans språk användes mycket oftare i Turkiet för att förmedla fullständiga budskap. Metoden och möjligheterna att koda information förbättrades ständigt, med hjälp av blommiga buketter, utan att väcka misstankar, överfördes många militära meddelanden.


Under den viktorianska äran publicerades böcker om blommans betydelse och hur man ordnar dem så att en bukett skulle förmedla rätt budskap.


I teatervärlden blev blommor en del av traditionen och vidskepelsen även under medeltiden. Man trodde att blommor som fanns på scenen gav otur, såvida de inte presenterades i slutet av föreställningen, då kommer de att ge framgång för konsten.


För närvarande skickar vi inte längre gömda meddelanden i blommor, men på alla hjärtans dag säger blommor mer än tusen ord. När du vill köpa blommor och gåvor, rekommenderar vi vår hemsida, där kan du lägga till intressanta och charmiga gåvor till buketter som choklad eller mjukis, vilket är en sed av vår tid.

100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla