Första inlägget på vår blogg. Spännande. Och skrämmande samtidigt.

Uppdaterat: 15 juli 2020Jag tänkte länge på vad jag kan skriva till Er, och hur kan jag överraska Er eller göra Er känna fjärilar i magen som om Ni precis blivit kära och allt är underbart? Svårt att göra, tänker jag. Samtidigt frågade jag mig själv: när och hur min resa med blommor började, och fick en bild framför mina ögon – min Farmor.


Min Farmor älskade blommor jättemycket. Hennes trädgård var underbar och fantastisk: olika blommor, de stora och de mindre med olika färger precis som Monets målningar. En saga bild. För min Farmor betydde blommor nästan allt. De var som terapi för krossade hjärtan och oändlig sorg. Blommorna gav Henne hopp och varma känslor av allt som var bra i Hennes liv.


Det var min Farmors blommor, som jag använde för att skapa första buketten och Hon lärde mig mest av vad jag vet om blommor och om livet. Det var min Farmor som visade mig kärlek, omtanke och bästa minnen som blommor kan innehålla.


Min Farmor dog plötsligt. Jag var på en viktig resa och tänkte ringa Henne nästa dag när jag kommit hem, men jag hann tyvärr inte… Det var 2 september 2016. Min Farmor dog.


Det känns som om tusentals ord aldrig blev sagda, tusentals grejer som vi inte hann göra… men det finns två saker, som jag kan dela med Er och som kommer till mina tankar just nu: första, blommorna kan verkligen lysa upp dagen, när den är mörk och sorg når våra hjärtan; andra: skynda er med att visa kärlek till dem ni älskar, de kan lämna oss tidigt.


Det är aldrig för mycket att visa hur mycket Ni bryr Er om dem ni älskar i Ert liv. Det är aldrig för mycket att säga: älskar dig.

– Anna från Flower Box Skåne

I minne av Zofia Kowalska, 12.06.1936 – 02.09.2016


65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla