Firandet av livet

“Ibland kan vi spendera åratal utan att leva alls, och plötsligt koncentreras våra liv i ett unikt ögonblick.”

–Oscar Wilde (1854-1900). Irländsk poet, författare och dramatiker.
Dagen när man föds. Mest magiska och unika händelse, som inte kan upprepas igen. Alla födelsedagar som följer är firandet av livet, som började i smärta och glädje och betyder: hej, så underbart att du är här, så fantastisk att du fyller vårt liv med din närvaro, ditt leende, dina varma kramar. Så otroligt att DU FINNS.


Du firar andra - från familj eller vänner - många gånger per år. Tårta, ballonger, presenter, blommor och "Ja må han leva". Du skrattar och pratar och efter några timmar är det slut. Du kommer tillbaka till ditt liv som vanligt. Jag skulle vilja be dig, att kanske i sådana dagar du kan göra stop, tänka lite gran på livets värde och hur mycket det ger dig att ha en viss person i ditt liv och hur livet skulle vara utan just den personen.


Jag tycker att varje existens ger oss så mycket, det bara känns att vi har ingen tid ibland att verkligen se detta. Ganska ofta fokuserar vi på så många saker utan att se hur mycket vi har. De flesta av oss har svårt att bara vara tacksamma för personer, som finns kring oss. Vi har liv, men vi lever inte. Åratals går och det kan vara för sent att bara sitta tillsammans, hålla händerna, fika, gå på promenad och uppskatta att vi bara finns och har varandra.


...plötslig koncentreras våra liv i ett ögonblick. Jag önskar dig att ha sådana ögonblick oftare, att inte bara födelsedag ska vara dagen, som du blir tacksam för den, som du bryr dig om. Jag önskar dig, att firandet av livet ska ta stor del av din resa på den här planeten och att andra ser, hur viktig och underbar människa du är.


  • Inspiration av den här texten är lilla söta Ali, som fyller sitt första år imorgon. Vi är tacksamma, att du finns.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla