En liten historia om rosen, kärleken och dramatiska slutet – således en perfekt idé för roman.Enligt grekisk mytologi, skapades rosen av Adonis kärlek till Afrodite. Hur då?


Vår historia börjar tusentals år sedan, när världen styrdes av forntida gudar som blandade deras liv med livet av människor. Personliga drama var sammanflätade med guds vilja och guds, omen nomen, bråk. Det kallas för den perfekta bakgrunden för den här berättelsen.

Vår historia börjar med Myrrha - dotter till kungen i det forna Syrien, som valde att inte erkänna Afrodite som gudinna, eftersom hon trodde, att hon var vackrare än Afrodite. Afrodite förbannade då Myrrha: när prinsessan blev gravid med kungen Kinyras av Cypern, hennes far gillade inte det och beslutade att döda henne. Myrrha bad gudarna om hjälp och lyckligtvis, så följde gudarna denna begäran och förvandlade henne till ett balsamträd. Den vackraste av unga män, Adonis föddes ur dess stam. Eftersom han var ett resultat av incest, gömdes han i underjorden och Persefone, drottningen av underjorden, skötte om honom. Med sin skönhet, lockade han kärleksgudinnan Afrodite åtrå, och därmed krigsguden Ares - svartsjuka. Adonis blev dräpt av Ares, förklädd till vildsvin, när han var ute på jakt. När han dödades under en vildsvinsjakt, bad Afrodite Zeus att återuppväcka honom. Zeus gick med på att föra den unga mannen tillbaka till livet, men han borde stanna i dödsriket på vintern och vara med Afrodite på sommaren. Kärleksgudinnan placerade sin kropp på salladsblad och förvandlade hans kropp till en röd ros. På så sätt växte plantor och träd på sommaren och dog på vintern.


Det är så här vår kärlekshistoria och berättelse slutar om hur röd ros och årstider skapades. Men, mesta av kärlekshistorier är lyckligare.


Vilken är din?

62 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla