Blommornas språk

Att ge bort blommor, är inte alltid kärlekstecken. Ibland vill du upptäcka tacksamhet, glädje att någon finns, fira närmastes födelsedag eller skicka kondoleansblommor. Lär dig det unika språket och säg det bättre, vad finns i ditt hjärta.

Antalet av blommor, färg och formen kan säga mycket till den, som du vill skicka blomster låda till. Den gamla traditionen visar omtanke om mottagaren och också att du verkligen bryr dig om henne eller honom. Det är också viktigt att visa att blommorna inte är slumpmässiga. Samtidigt betyder det inte att du behöver köpa största och dyraste lådan, som finns i butiken. Det är tanken som är viktigast.


Det finns några tillfälle när vi ger blommor. Låt mig gå igenom alla dem och visa alla dolda meddelande bakom blommorna.


Först och främst ger vi blomster bukett eller låda för att visa vår kärlek eller intresse i den andra personen. Röda rosor är ett klassiskt sätt att uttrycka dina känslor. Om du vill säga: Älskar dig! - är de det mest perfekta valet. Om kärleken redan finns, men du vill lova den andra livslång känsla, rosa rosor är vad du behöver.


I början av ett förhållande, när det inte finns stark bas, med du hoppas på kärleken, välj gula rosor. Det är ett unik och vackert sätt att avslöja dina känslor utan att säga om din kärlek direkt till den älskade.


Lila rosor är perfekta om kärleken finns från början och du vill uttrycka denna. Lila rosor betyder "kärlek från första ögon kastet" och är mest romantiska av alla. Kanske för att sånt inte händer så ofta?


Om du vill visa din passion, åtrå och fascination till någon, välj orange rosor. Dem är livfulla, energetiska blommor kommer inte att glömmas lätt.


Sist med inte minst - vita rosor - som en symbol av ny början. Dem betyder renhet, oskuldsfullhet och används när man vill visa sympati och ödmjukhet.

Kort om antalet av rosor:

  • En singel ros betyder hängivelse.

  • Två rosor betyder att två människor är förälskade i varandra. Om de är omslingrade betyder det gift dig med mig.

  • Sex rosor symboliserar ett behov av att bli älskad och uppskattad.

  • 7 rosor betyder att man bedårar någon.

  • 10 rosor betyder att man tycker att någon är vacker.

  • Elva rosor används för att visa att man är djupt förälskad i mottagaren.

  • Tretton rosor betyder att man har en hemlig beundrare.

  • 100 rosor betyder att man är totalt hängiven.

Blommans språk är verkligen magiskt. Man kan säga så mycket, med bara en ros. Lär dig detta språk och uttryck vad du har i ditt hjärta.56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla