Blommor är en perfekt kopia av människolivet

Idag sorger många av alla oss, hjärtan krossas och tårarna rinner... Hundra människor förlorade sina liv, hundratals saknas och tusentals skadas I Libanon. Man kan inte tänka hur många förlorade sina släktingar, vänner och hem och hur mycket de lider...
Rosor växer och blommar många år och kan ha många generationer. Ros frön kräver värme och fukt för att växa och utvecklas. Varje blomma är speciell och unik, men när den skärs, dör den direkt. Rosor kan ge oss också mycket glädje och lysa upp dagen. De tolkar så många känslor och pratar för oss, när vi inte kan hitta rätt ord.


Finns där så stor skillnad mellan oss och rosor? Vi alla är unika och speciella. Vi alla behöver värme av andra människor för att växa, utvecklas, och må bra. Vi har denna kraft, att göra andra glada och ge lite ljus i deras liv, när det är mörkt och sorg tar över deras hjärtan.


Varje liv betyder så jättemycket. Varje leende, varje kram, varje ögonblick. Ofta är det så, att vi inte tänker på allt detta. Vi fokuserar på jobbet, på loppet vem har mer, vem har en bättre materiell situation, vem har fler likes på sociala medier. Och plötslig TAR VI ETT STOPP. En tragedi inträffar; mödrar, fäder, barn, mor- och farföräldrar dör, många förlorar hela sitt livs prestationer. Vi ser på nätet bilderna av skadade, mycket blod, förstörda byggnader.

Det gör ont.


I såna fall tänker många av oss: hej, jag har så mycket att vara tacksam för, men ser sällan allt detta. Men varför efter bara några dagar glömmer vi detta? På nyheterna pratar och skriver de inte längre. Allt går tillbaka till det normala livet och vi också. Igen stirrar vi på våra mobiler, tänker inte att prata med eller se varandra. Vi missar livets verkliga skönhet. Och då kommer döden. Det är för sent att leva på riktig. Älska och vara älskad. Prata och verkligen känna varandra. Håll nära och käras hand. Bara ta paus och se en maniska, sin sorg eller glädje.


Sedan igår Libanon gråter och blöder. Vi kan fråga oss själva: varför? Jag vet inte svaret. Jag kan bara säga snälla, låt oss hylla de döda och skadade och leva nu och här. PÅ RIKTIGT.16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla